Posts Tagged ‘replicate’

Hi Folks,

in the last days I had massive problems setting up the replication of a database in a DAG.
While executing the command Add-Database Copy” following error message was generated:

[PS] C:\>Get-MailboxDatabase -Server AD-ex01 | Add-MailboxDatabaseCopy -MailboxServer AD-ex11 -ActivationPreference 2
The seeding operation failed. Error: An error occurred while performing the seed operation. Error: Failed to notify source server
‘AD-EX01.AD.customer.local’ about the local truncation point. Hresult: 0xc8000713. Error: Unable to find the file.
[Database: ex00-mdb001, Server: AD-EX11.AD.customer.local]
+ CategoryInfo          : InvalidOperation: (:) [Add-MailboxDatabaseCopy], SeedInProgressException
+ FullyQualifiedErrorId : [Server=AD-EX01,RequestId=2e434125-4b73-4845-b42c-218aae43caf4,TimeStamp=07.10.2014 15:37:18] [FailureCategory=Cmdlet-SeedInPr
ogressException] 92042DF7,Microsoft.Exchange.Management.SystemConfigurationTasks.AddMailboxDatabaseCopy
+ PSComputerName        : AD-ex01.AD.customer.local

After trying to enable replication by turning on / off circular logging to replicate, we opened a case at Microsoft Support.

The solution provide from Microsoft Support worked:

1. Dismount database

2. Make sure the database is in “clean shutdown” state:
ESEutil /mh X:\Databases\Database.edb

If database isn’t in clean shutdown you’ve to repair it with eseutil:
Eseutil /r E00 /d: “Database Path” /l: “Log Folder Path” /s: “Log Folder Path” /a /i
(http://technet.microsoft.com/en-us/library/aa998074(v=exchg.65).aspx)

3. Move away all data and folders within the Log Folder Path

4. Mount database

5. Update the Prior failed database copy

Update-MailboxDatabaseCopy database\AD-EX11 -DeleteExistingFiles

After this the replication worked!

Cheers, Chris

Recently I had a problem while migrating a customers’  Exchange 2003 to MSX2010. The mailbox migration went well, and so we deleted all mailstorage groups on the Exchange 2003 Backend server.

After this we started to move the public folders on a Exchange 2003 Frontend server and triggered the “Move-All-Repicas” script on the Exchange 2010, too.

Nothing happened – no messages in the event log. After several attempts the customer tested to move the public folders on the original BE server and immediately appeared the error: “Error c1050000 MSexchangeIS – Profile is not configured”. (Thank you, Joerg;-))

After brief research, it turned out that this error occurs if on the public folders’ source server no mailbox storage group is configured.

After re-create a storage group and and information store mailbox replication worked as expected.

Cheers,

Chris